- muske torbe, tasne, kozne, od, koze, za, posao, torbe za posao, kozni novcanici, muski novcanici, zenski novcanici

Blog (#598)

  Kako pravilno da odaberete aksesoare od kože? Muske tasne - kozni novcanici

  Vaša nova muška kožna tašna nije ni nalik onoj koju ste pre samo nekoliko nedelja uzeli iz izloga. Počela je da se ljušti, rasteglila se i izgubila oblik, boju, sjaj?! Da biste izbegli zamku kupovine kožnih stvari od nekvalitetnog materijala, napravili smo spisak trikova na koje treba da obratite pažnju. Vrlo je važno da kupite kvalitetnu kožnu tašnu, jer već izdvajate dosta novca. Cena je, takođe, jedan od pokazatelja kvaliteta. 

  Koža je prirodni materijal, a prilikom kupovine kožne galanterije pročitajte deklaraciju o zemlji porekla. Najbolja je koža proizvedena na području Europe: iz Italije, Turske…
  IZGLED
  Površinska struktura najkvalitetnije kože je jednolika, ali ne u potpunosti, baš kao što je i slučaj s našom kožom. Kada, na primer, uočite da koža na jednom delu kožne torbe ima nešto grublju strukturu od drugog dela, a izgleda prirodno to je u redu, jer znači da je proizvedena bez preteranog prikrivanja nedostataka, tj. nije hemijski tretirana. To znači da je proizvedena od kvalitetnijih komada sirove kože. Kada vidite kožu koja na prvi pogled ima savršenu strukturu, a u stvari je u potpunosti jednolika, presavršena, tada postoji mogućnost da koža nije tako dobrog kvaliteta. 
  Iako je u modi lakirana koža, reč je koži lošijeg kvaliteta - većina te kože nije lakirana posebnim lakovima. Na kožnim tašnama, torbama, novčanicima… koje kupujete ne bi smelo da postoje sitne tačkice po određenim delovima, samo svinjska koža ima u strukturi jednolično razbacane tačkice od čekinja.
  Kožna odeća i obuća ne bi smela da bubri u dodiru sa vodom. Ako vam se to dogodi, odmah reklamirajte proizvod. 

  VRSTE KOŽE

  Goveđa koža – teleća, juneća, kravlja. Najmekšu kožu ima tele, a najdeblju krave. Goveđe kože su najpoznatije po kvalitetu i postojanosti, pa ako kupite neki od artikla izrađen od ove kože možete očekivati dugovečnost. Najkvalitetnija goveđa koža je poreklom iz Turske ili iz Italije.                                       
  Jagnjeća i ovčja koža – Janjeća i ovčja koža po svojoj strukturi mnogo je tanja i drugačija o strukture goveđih koža. Najčešće se koristi za izradu mekih i laganih kožnih jakni i cipela. Artikli od jagnjeće kože često su vrlo skupi.

  Svinjska koža – Najčešće se koristi za postave cipela. Zbog svoje strukture nikada ne mogu biti kvalitetne stvari od svinjske kože. Najviše svinjske kože je poreklom iz Kine.

  muske torbe, tasne, kozne, od, koze, za, posao, torbe za posao, kozni novcanici, muski novcanici, zenski novcanici
  muske torbe, tasne, kozne, od, koze, za, posao, torbe za posao, kozni novcanici, muski novcanici, zenski novcanici

  SLIČNI PROIZVODI

  IZDVAJAMO IZ PONUDE