Popularne pretrage

Newsletter

PRIJATELJI SAJTA

Zanimljivosti o kozi

Kako pravilno da odaberete aksesoare od kože?

Vaša nova muška kožna tašna nije ni nalik onoj koju ste pre samo nekoliko nedelja uzeli iz izloga. Počela je da se ljušti, rasteglila se i izgubila oblik, boju, sjaj?! Da biste izbegli zamku kupovine kožnih stvari od nekvalitetnog materijala, napravili smo spisak trikova na koje treba da obratite pažnju. Vrlo je važno da kupite kvalitetnu kožnu tašnu, jer već izdvajate dosta novca. Cena je, takođe, jedan od pokazatelja kvaliteta. 

Koža je prirodni materijal, a prilikom kupovine kožne galanterije pročitajte deklaraciju o zemlji porekla. Najbolja je koža proizvedena na području Europe: iz Italije, Turske…

IZGLED

Površinska struktura najkvalitetnije kože je jednolika, ali ne u potpunosti, baš kao što je i slučaj s našom kožom. Kada, na primer, uočite da koža na jednom delu kožne torbe ima nešto grublju strukturu od drugog dela, a izgleda prirodno to je u redu, jer znači da je proizvedena bez preteranog prikrivanja nedostataka, tj. nije hemijski tretirana. To znači da je proizvedena od kvalitetnijih komada sirove kože. Kada vidite kožu koja na prvi pogled ima savršenu strukturu, a u stvari je u potpunosti jednolika, presavršena, tada postoji mogućnost da koža nije tako dobrog kvaliteta. 
Iako je u modi lakirana koža, reč je koži lošijeg kvaliteta - većina te kože nije lakirana posebnim lakovima. Na kožnim tašnama, torbama, novčanicima… koje kupujete ne bi smelo da postoje sitne tačkice po određenim delovima, samo svinjska koža ima u strukturi jednolično razbacane tačkice od čekinja.
Kožna odeća i obuća ne bi smela da bubri u dodiru sa vodom. Ako Vam se to dogodi, odmah reklamirajte proizvod. 

VRSTE KOŽE

Goveđa koža – teleća, juneća, kravlja. Najmekšu kožu ima tele, a najdeblju krave. Goveđe kože su najpoznatije po kvalitetu i postojanosti, pa ako kupite neki od artikla izrađen od ove kože možete očekivati dugovečnost. Najkvalitetnija goveđa koža je poreklom iz Turske ili iz Italije.                                       

Jagnjeća i ovčja koža – Janjeća i ovčja koža po svojoj strukturi mnogo je tanja i drugačija od strukture goveđih koža. Najčešće se koristi za izradu mekih i laganih kožnih jakni i cipela. Artikli od jagnjeće kože često su vrlo skupi.

Svinjska koža – Najčešće se koristi za postave cipela. Zbog svoje strukture nikada ne mogu biti kvalitetne stvari od svinjske kože. Najviše svinjske kože je poreklom iz Kine.

KOŽA (KAO MATERIJAL)

Koža (kao materijal - sirovina) prirodnog je porekla, jer se pravi od životinja. Ona se uglavnom pravi od kože domaćih životinja, kao što su goveda, ovce, koze, svinje, konji i kamile. Do skoro su divlje životinje, kao na primer kitovi, foke, ajkule, krokodili, aligatori, zmije i kenguri, ubijane zbog njihove kože. Sirovina je materijal uzet iz prirode bez ikakve obrade.

Upotreba  životinjske kože je počela u davnoj prošlosti. Pošto sirova koža postaje vremenom kruta i lomljiva, čovek je počeo da je obrađuje. Najraniji oblik prerade kože se sastojao u dimljenju i podmazivanju masnoćom. Iz ovih aktivnosti je razvijen zanat, a zatim i kožarstvo kao industrijska grana, koje je uznapredovalo pronalaskom hromnog štavljenja. Pojedini veštački materijali danas zamenjuju kožu, ali nemaju toliko dobre osobine kao prirodna štavljena koža.

Dakle, koža je, jednom pre bila koža neke životinje, i zbog toga mora proći proces štavljenja, da bi se ojačala, kao i da bi se sačuvala od raspadanja i pucanja. Štavljenjem koža postaje čvrsta i otporna na truljenje, bez da se time žrtvuje njena struktura ili čvrstoća. Sam proces štavljenja uključuje nekoliko različitih procesa. Kada su ti procesi gotovi, određuje se kvalitet dobijene kože za naše potrebe.

Goveđi boks, vrsta visokokvalitetne kože, barem u Americi se ne proizvodi od američkog goveda, već od kože vodenog goveda koje svoje poreklo, i najveću proizvodnju, vuče iz Indije i Pakistana. Pakistanci su svetski poznati veliki majstori kožarske industrije i svih vrsta proizvoda od kože.

Svinjska koža nije pogodna, jer u istoj debljini ima lošija svojstva čvrstoće od goveđe kože, i ima sklonost rastezanju. Svinjska koža se koristi u jeftinijim varijantama, gde se ne gleda mnogo na izdržljivost.

Najkvalitetnija koža, sa najvećom čvrstoćom, je koža kengura, ili kako se zove na međunarodnom tržištu – kangaroo. Ona ima najveću specifičnu čvrstoću zbog najgušćih slojeva žilica i već spomenute zrnatosti (graina), što omogućuje da se ista koristi u manjim debljinama za isti efekat, što znači i manju težinu.

Vrste kože

Da bismo u potpunosti razumeli tipove koža na tržištu, prvo moramo baratati sa pojmom „grain“, iliti zrnatosti kože, a koji jednostavno označava epidermis, ili spoljašnji sloj životinjske kože. Kako na koži uvek postoje nasavršenosti tipa ožiljaka, rezova, ogrebotina itd., sam „grain“ u svom prirodnom obliku ima najveću snagu, tj. najviši stepen izdržljivosti.

Full Grain i „Gola koža“

„Full Grain“ koža je napravljena od najkvalitetnijih slojeva kože, i nije bila obrađena peskom da bi se otklanjale nepravilnosti. Sa te kože odstranjena je samo dlaka. U slučaju „gole kože“ dodana je samo boja za kožu, pa takva vrlo mekana koža zahteva da ju se ne lomi i dere razvlačenjem. Full Grain je obično debljine 2 mm, i jednoliki komadi podobni za šivanje kožnih tašni moraju se, baš radi jednolikosti, ručno odabirati i doterivati. Prirodna „full grain“ koža će se nositi jako dugo, bit će lepša i otpornija na protok vremena od drugih koža (pa čak se s vremenom i izgledati bolje!). Nju smatramo ultimativnim „riding gradeom“, vrlo je izdržljiva, zahvalna za održavanje, i kao posledicu svih nabojanih osobina – i najskuplja!

Ukoliko primetite da je koža počela da gubi sjaj, ili da počinje pucati i ljuštiti se, trebate je namazati uljem za kožu. Te sastojke ulja za kožu sama koža ima prirodno u sebi, ali se može isprati i razrediti do beskorisnosti učestalim izlaganjem vodi. Često uljenje ili mazanje kože za to predviđenim sredstvima mogu uveliko produžiti vek trajanja.

Napa koža – označava mekanu i čvrstu kozju, ovčiju, goveđu kožu, a ime potiče iz kalifornijskog grada Napa. Upotrebljava se najčešće za izradu kožne galanterije. Obradjuje se prvo alaunskim potupkom, stipsom ili aluminijevim alaunom, ova tehnika je poznata jos iz Srednjeg veka.

Velur koža – goveđa, ovčija, teleća, svinjska ili kozja koža čiji je mesnati deo fino obrušen i obradjen. Antilop koža ili velur (prevrnuta koža, brušena koža) je plišanog izgleda, upotrebljava se najčešće za izradu kožnih tašni (muških I ženskih).

Nabuk koža – jednobojna goveđa koža sa prednjom obrušenom stranom koja koži daje lep karakterističan razbarušeni tip i izgled.

Održavanje kože

Održavanje kože je potrebno kako bi se koža sačuvala u dobrom stanju, a zavisi od vrste kože i samog proizvoda. Trebalo bi koristiti adekvatna sredstva za određenu vrstu  kože od koje je predmet načinjen. Kreme se ne koriste često, kao npr. sprejevi. Izbegavajte vodu, jer ona ubrzava process pucanja kože. 

Sama koža zahteva veoma malo održavanja, kao i osvežavanje zaštitnih slojeva preparatima ili uljima za zaštitu kože bar dva puta godišnje. Za redovno brisanje i čišćenje dovoljno je rastvoriti malu količinu deterdženta u vodi ili neutralnog sapuna. U dobijen rastvor potopite krpu, dobro je ocedite i prebrišite kožnu površinu. Ukoliko kojim slučajem postoji višak vode nakon čišćenja, pokupite je suvim mekim sundjerom. Nakon čišćenja kožnih površina ostavite predmet da se osuši na promaji. Održavanje sa raznim preparatima se obavlja nanošenjem odredjenom količinom preparata na kožnu površinu nakon toga utrljavanje izvršiti suvom krpom do pokrivanja kompletne površine. Nikako nemojte koristiti previše preparata, jer kožna površina može biti prezasićena i masna pa se brzo isprlja. Upotrebite onoliko preparata koliko je dovoljno da površina dobije sjaj a na dodir osetite samo teksturu kože bez vlažnosti, kako bi bili sigurni da je kožna površina dovoljno zaštićena. Nikako ne koristite hemijsko čišćenje, jer se time skida tintura. Ukoliko je to jedino rešenje pronadjite firmu koja je specijalizovana za hemijsko čišćenje kožne galanterije i posavetujte se. Naša preporuka za održavanje kože je vazelin ili hemel krema za kožu.

Muške poslovne tašne – akt tašne

Verovatno svaka žena ujutru sa radošću poljubi svoju jaču polovinu, dok on, poslovno odeven, uz obaveznu akt tašnu u ruci, odlazi na posao. I zaista, da li išta odaje upečatljiviji izgled ozbiljnog poslovnog čoveka, od jedne pažljivo odabrane kožne aktovke?

Za razliku od žena, koje pri kupovini imaju potpunu slobodu prilikom izbora torbe u pogledu veličine, boje i modela, kod muškaraca u većini slučajeva to nije baš tako. Teško je zamisliti muškarca sa velikom torbom upečatljive boje, na primer zelene, tirkizno plave ili narandžaste. To je zato što muškarci ne obraćaju previše pažnju na estetski utisak koji ostavlja torba, za razliku od žena. Potpuni naglasak je na tome da torba bude funkcionalna, odnosno da u njoj mogu da stanu svi potrebni predmeti i uređaji koji se koriste tokom dana. Tokom istorije, žene su obično preuzimale od muškaraca odevne predmete koji su bili namenjeni samo njima, poput pantalona i odela, pa nema razloga da muškarci ne urade to isto sa ženskim torbama. Pored aktovki i sportskih torbi sve više se na modnim pistama vide velike muške torbe različitih dezena i boja u rukama poznatih muškaraca. Glumci poput Džuda Loa i Breda Pita, pa i bivši fudbaler Dejvid Bekam, rado nose velike torbe.

Na našim prostorima, muškarci najčešće nose torbe namenjene nošenju dokumenata, ključeva i mobilnih telefona. Međutim, sa promenom načina života menjaju se i potrebe za torbom, jer pored ličnih dokumenata sve češće muškarci nose sa sobom uređaje koji im život znače, poput laptopa, iPad-a i iPod-a, tableta. U tom smislu, modernom muškarcu velike torbe pre svega postaju odraz potrebe i nužnosti, pa tek onda odraz stila i mode. Često se u torbi pored navedenih elemenata nađu i neki modni dodaci poput marama ili naočara, ali neretko i knjiga, ručak i flašica vode.

Dakle, muške torbe bi trebalo da budu super funkcionalne i da u njih lako mogu da se smeste sve stvari potrebne za posao. To je torba u koju može da stane laptop, mobilni telefon, punjač, olovka, notes, vizitkarte i neki materijali koji su Vam potrebni prilikom eventualnih sastanaka. Važno je da se sve lepo smesti, a najvažnije da se ne zgužva. Pri tom, važan modni detalj jeste da se torba slaže sa cipelama i kaišem. Ipak, problem nošenja torbi od strane muškaraca jeste strah da će dobiti neke neprijatne konotacije. Dok je na Zapadu to uobičajeno, jer poslovni ljudi nose torbe, kako zbog funkcionalnosti, tako i kao modni dodatak.

Velike muške torbe mogu biti kožne, antilop, platnene, ili napravljene kombinovanjem različitih materijala. Pogodne su za muškarce koji dosta putuju. Takođe, aktuelne su čvrste torbe trapezastog oblika sa drškom, koje sve više zamenjuju aktovke. One se lako kombinuju jer idu, kako uz muško odelo, tako i uz neku kežual varijantu. Ipak, aktovke nisu u potpunosti nestale, već su samo promenile svoj dizajn, odnosno nemaju oštre ivice, pa sada idu kako uz formalnu tako i uz neformalnu odeću. Naravno, sve češće su muške torbe u "poštarskom" stilu različitih modela koje su pogodne kako za mlade tako i za starije muškarce.

Kožne muške torbe za posao kao evergrin

Topla preporuka je da torba bude izrađena od najkvalitetnije kože, kao i da je multipraktična, odnosno namenjena kako poslovnim ljudima tako i studentima i putnicima. Kožne muške torbe mogu da se uspešno nose sa različitim izazovima, jako su izdržljive i dugotrajne. Iako vremenom može doći do habanja, to ih čini još lepšim modnim detaljem koji kako vreme prolazi sve više postaje deo Vas i Vašeg ličnog stila. Važno je da materijali poput kože i platna budu ojačani prošivanjem, bilo biljnim materijalima ili bakarnim kopčama i nitnama.

Prema tome, krajnje je vreme da od žena ukradete jedan od njihovih omiljenih modnih dodataka. Budite u trendu i nabavite sebi torbu koja će biti odličan modni detalj, a pre svega, neka bude funkcionalna.

KOŽNE AKT TAŠNE - KOŽNE AKTOVKE

Na nekim stvarima nikako ne bi trebalo štedeti, a akt tašna potpada u tu grupu. Naime, da li želite povoljno plaćenu poslovnu torbu, koja će nakon nekoliko radnih sedmica ili čak dana, izgledati neugledno i pohabano? Pomislite – kakav utisak ćete tada ostavljati na svoje klijente, poslovne partnere ili saradnike? Pomisliće za Vas, da ste neko ko ne vodi dovoljno računa o svom stajlingu, ili jednostavno ne ceni dovoljno posao koji obavlja.

Dakle, kožne akt tašne govore o Vašoj poslovnosti, to jest, o ozbiljnom pristupu onome čime se bavite. Kada kupujete aktovku, veoma je dobro da ona bude od kože, i to iz više razloga.

Naime, koža je sasvim prirodan materijal, i odlikuje je ,pre svega, veoma visok kvalitet, dugotrajnost i izdržljivost. Suprotno gore navedenom primeru, Vaša kožna tašna će dugo vremena izgledati kao da je upravo izašla iz radnje. 

Mi Vam nudimo veliki izbor muških i ženskih poslovnih tašni, kao i tašni za notebook računare od kože. Naše proizvode odlikuje izuzetan dizajn, komfor i tehnologija, praćeni izuzetnim kvalitetom izrade i materijala. 

Muški kožni novčanici

Muski Novcanici, su izmisljeni kasnih 1600-tih, gotovo odmah nakon sto je uveden papirni novac. Iako je prvobitno novcanik imao namenu za papirni novac, u modernom drustvu se cesce koristi za kreditne kartice , danasnji moderni novcanici koji imaju mnogo vise pregrada za kreditne kartice su izmisljene 1950 zbog pronalaska prve kreditne kartice. Muski novcanici su ostali isti tokiom 20-veka, kao i zenski novcanici. Sa izuzetkom Muskih novcanika sa cickom koji su napravljeni 1970. U 21 veku novcanici pocinju da se menjaju na razlicite nacine, promenili su oblik i velicinu i ima ih u raznim bojama npr( crveni, crni, zeleni, braon i itd) sve uglavnom u stilske svrhe, ne da budu funkcijonalniji. Muski kozni novcanici, cesto su velicine dzepa.

Ženska tašna odaje ličnost

Žene koje nose velike tašne pune svega i svačega vrlo su kreativne, ljubiteljke malih tašni su egocentrične, dok su žene koje tašnu nose preko ruke strastvene, pune ljubavi i života

U ženskim tašnama možete pronaći svašta, ponekad i najneverovatnije stvari, a vrlo često ne možete pronaći ono što vam je neophodno. Psiholozi su se u različitim istraživanjima bavili ovim fenomenom i objašnjavali zbog čega su ženske tašne toliko raznolikog izgleda i sadržaja, ali Ketrin Ejsman, autorka bestselera "Kako proceniti ženu prema torbici", tvrdi da postoji 40 tipova ženske ličnosti koje se mogu svrstati u 4 kategorije.

"Minimalistkinje" ,odnosno žene koje su majstori organizacije, kod kojih nema nereda ni u torbi ni u životu, uvek nose samo ono osnovno. Tako u njihovim praktičnim i jednostavno dizajniranim tašnama možete videti uglavnom samo ključeve, mobilni telefon, naočare i još koju neophodnu sitnicu (sjaj za usne ili uredno složene vizitkarte).

Žene koje nose velike tašne pune svega i svačega, svrstane su u kategoriju "kreativki" i u njihovim torbama nema čega nema. Mogu Vas iznenaditi kada iz torbe izvade sredstvo za uklanjanje fleka, pribor za manikir ili dečju igračku. One su vrlo društvene i vesele, uvek spremne da pomognu.

Žene koje nose torbe srednje veličine pune stvari, ali samo onih zaista korisnih, nazvala je ženama čiji je moto "ništa me ne može iznenaditi". One se karakterno razlikuju od kreativki, ponekad su "starmale" ili pomalo dosadne, ali pouzdane i strpljive.

"Brižne žene", bilo da vole male ili velike torbe u njima uvek imaju sve što je potrebno za "nedajbože". Tako ćete u njima naći lekove, flastere, bombone, punjač za mobilni, rezervne čarape... One su uvek spremne da pomognu i uživaju u tome da su nekome potrebne.

Takođe, i veličina torbe kaže ponešto o ženskom karakteru, tvrdi autorka. Male torbe nose žene okrenute sebi, ponekad egocentrične, kojima nije potrebno ni mnogo ljudi u životu ni mnogo stvari u torbi. One imaju svoja zadovoljstva i svoj svet u koji retko puštaju druge ljude.

Torbe srednje veličine nose nesigurne žene, kojima je potrebno stalno dokazivanje ljubavi. One ne vole iznenađenja i žele da imaju sve informacije pre nego što donesu bilo kakvu odluku. Ipak, ako nose ekstravagantnije modele budite sigurni da su u pitanju žene koje su otvorene prema novim poznanstvima i iskustvima.

Ogromne tašne nose žene širokih interesovanja, dame koje žele da se usavršavaju i ne beže od promena. One su otvorene, srdačne, uglavnom jako inteligentne i svesne svojih kvaliteta.

Pismo torbe najviše vole odgovorne žene, okrenute prvenstveno karijeri, dok modele koji se kače preko ramena biraju dobre organizatorke. Preko ruke torbu nosi žena koja voli jako, ali se isto tako i ljuti, žena puna želja i života.

Grass ženske tašne

Kožne tašne namenjene su osobama koje cene kvalitet. Grass kožne tašne izrađene su od najkvalitetnije kože. Uglavnom se izrađuju u crnoj ili braon boji, ali mogu biti izrađene i u drugim bojama. Žene uglavnom biraju kožne tašne zbog dugotrajnosti i kvaliteta.

Grass tašne koje možete pronaći u našoj prodavnici, odlikuju se vrhunskim kvalitetom, a cena im je povoljna. Grass kožne tašne su izuzetno otmene i cenjene medju ženama. Kod nas možete pronaći najrazličitije ženske torbe: torbe na rame, damske torbe, svečane tašne, poslovne tašne, tašne za svaki dan, elegantne i ekskluzivne tašne, poslovne i torbe za muškarce... Trudimo se da u svakom trenutku izadjemo sa ponudom najnovijih i najmoderijih modela. 

Kožne tašne za žene su poznate po svojoj izdržljivosti i dugotrajnosti, pa im je iz tog razloga i cena malo veća. Ipak, cene naših kožnih ženskih tašni su pažljivo kreirane kako bi zadovoljile Vaša očekivanja. Online prodaja (prodaja putem interneta) naših torbi daje Vam mogućnost da u miru svoga doma lagano birate željeni model. Dostava za Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac i ostala mesta na teritoriji Srbije vrši se na željenu adresu kurirskom službom. 

Grass tašne samo za Vas obezbedjuju najatraktivnije ženske torbe. Akcije, snizenje, novogodisnji popust i mnogo pogodnosti za Vas na jednom mestu. Uvek se trudimo da Vam maksimalno izadjemo u susret.

KOŽNE ŽENSKE TAŠNE

Možete biti savršeno skockane, sa sjajno odabranom odevnom kombinacijom i elegantnim cipelama, ali ako je Vaša tašna loše uklopljena, i Vi ćete predstavljati modni promašaj. 

Potrebno je da tašne biramo pametno, što zasigurno vodi ka dobrom izgledu. Neke pripadnice lepšeg pola stilski uklapaju tašne sa garderobom i obućom, dok se druge poigravaju, pa vešto izmešaju stilove.

Modeli ženskih tašni koji su u prirodnoj boji kože uvek predstavljaju odličan izbor. Postoje takvi modeli kožnih tašni koji se mogu nazvati univerzalnim. One mogu biti srednje veličine, sa određenim suptilnim detaljima, kao što su kićanke, na primer. Zahvaljujući tome, tašna neće biti previše jednostavna.

KVALITETNE ŽENSKE TAŠNE

Činjenica je da je prirodna koža sinonim za kvalitet, eleganciju i stil, i ovakve modele biraju žene koje drže do svog imidža. Dame često vole da nose glomazne tašne, koje imaju dršku srednje dužine, a po sebi reljefne utisnute šare. Takve modele često ćete susresti u ženskim garderoberima.

Takođe, popularne su male tašne sa metalnom drškom, jer predstavljaju sjajan spoj elegancije i modernog stila, što ih ujedno čini prikladnim za razne prilike, od dnevnih do svečanih. 

POSLOVNE ŽENSKE TAŠNE

Ako negujemo svoj stil, svakako imamo tašnu za neke opuštene varijante, kao što je šetnja gradom i ispijanje popodnevne kafice sa prijateljicama, ali i one tašne koje služe za noćne izlaske ili večere.

Posebne modele predstavljaju poslovne ženske tašne, koje mogu biti klasične ili moderne. One su izrađene od prirodnih ili veštačkih materijala, dok im je svima zajedničko da prate najnovije svetske trendove.

ŽENSKE TAŠNE CENA

Online prodaja zaista ima mnogo prednosti – možete da se udobno zavalite u fotelju, i putem interneta da zavirite u mnogo prodavnica, odnosno, celokupna ponuda će biti na jednom mestu.

To znači da ćete opušteno birati žensku tašnu za sebe, pri čemu su modeli predstavljeni slikom, koja se može uvećati, ali i kratkim tekstualnim opisom. Opis podrazumeva navođenje karakteristika tašne, to jest, od kog materijala je sačinjena, kojih je dimenzija, u kojim bojama je dostupna i slično. Na taj način, svako može naći adekvatnu tašnu za sebe, a kada se konačno odlučite za poručivanje, isto možete da obavite u nekoliko jednostavnih koraka.

I za sam kraj, ostavili smo cene koje Vas očekuju. Naravno da na cenu utiče pre svega materijal izrade, pa je jasno da su tašne izrađene od prirodne kože, ujedno i najskuplje. Među najskupljim modelima su poslovne kožne tašne. 

Muške tašne – poslovne – za – posao – putne - put

Muškarcima su, jednako kao i ženama, u životu neophodne tašne. Međutim, kako su ovaj modni aksesoar gotovo prisvojile žene, na muškarcima ostaje da pri odabiru nekoliko torbi za različite namene nikako ne pogreše i odaberu istovremeno kvalitet, funkcionalnost i estetiku.

AKTOVKE – AKT TAŠNE

Neizbežan model muške torbe ukoliko posao zahteva brojna dokumenta, razne papire, lap top itd. Aktovke su čvrste i izdržljive torbe, pa bi bilo dobro da se pri odabiru odlučite za aktovku od prirodne kože, jer osim što kožne torbe deluju ozbiljnije i kvalitetnije (što i jesu), one će sasvim sigurno mnogo duže trajati od onih izrađenih od veštačkih materijala. Ovaj model torbe, razume se, nosi se uz muška odela. Boju aktovke treba birati prema boji koja preovladava u Vašem ormanu među poslovnom garderobom.

POŠTARSKE

U poslednje vreme možemo da primetimo da je sve više ovakvih muških torbi izrađenih od različitih materijala i u različitim dimenzijama. Velike kožne poštarske torbe se mogu koristiti u nekim varijantama čak i kao urbane aktovke ukoliko ne postoji suviše strogo određeni dress code. Inače, ovaj model je zgodan za školarce i studente zbog velikog prostora i zbog načina na koji se nose (manje opterećuju telo). Ukoliko je Vaš stil oblačenja ležerniji onda ne bi bilo loše da posedujete nekoliko ovakvih torbi, jer uz zimsku garderobu lepše idu kožne (ili od nekih grubljih materijala), a uz letnju garderobu, naravno torbe ili od mekše i tanje kože ili od nekog laganijeg platna.

PUTNE – TORBE ZA PUT

Putne torbe su svakako potreba svakog od nas. Da bi se bilo spremno za svaku vrstu putovanja, potrebno je imati makar dve putne torbe – jednu malu i jednu veliku. Male putne torbe su zgodne i praktične za vikend putovanja dok su za letovanje, zimovanje i ostala duža odsustvovanja potrebne ipak veće putne torbe.  Što se tiče manjih, obzirom da ste muškarac, mi Vam savetujemo da se između malog kofera i torbe ipak odlučite za putnu torbu jer deluje više muški. A kada se radi o dužim putovanjima, onda je svejedno da li ćete se odlučiti za kofer ili veliku putnu torbu. Bitno je da budu lagane, prostrane i da u neku ruku prate Vaš stil odevanja. Ovo je ono što bi trebalo da imate kao deo aksesoara, međutim ukoliko imate potrebe i mogućnosti, ovaj spisak se može proširiti na torbe za trening, rančeve za izlete u prirodu i šetnje, stilizovane torbe za lap topove, tablete itd. Bitno je samo da odabrana torba ne odskače puno od Vašeg stila oblačenja, da je nekako ukombinovana sa ostatkom garderobe i da je dobrog kvaliteta kako se ne bi brzo pohabala i delovala iznošeno.

Kako da izaberete boju novčanika?!

Ukoliko želite da pokrenete pozitivnu energiju na polju finansija, predlažemo da kupite novčanik u jednoj od 5 feng šui boja. Nije bitno da li Vam se više sviđa novčanik u zelenoj ili crnoj boji, već treba da obavite sledeću proveru... Proverite element koji karakteriše Vaš znak u kineskom horoskopu (na primer: 2015. godinom vlada znak drvene Koze i za sve rođene u ovoj godini glavni element je Drvo).

SPISAK ELEMENATA ZNAKOVA (GODIŠTA)
ako godina završava brojkom…

(…0) Metal

(…1) Metal

(…2) Voda

(…3) Voda

(…4) Drvo

(…5) Drvo

(…6) Vatra

(…7) Vatra

(…8) Zemlja

(…9) Zemlja

Zatim pročitajte koji od ovih novčanika će vam privući novac.

Crveni novčanik

Crvena boja je poznata po tome što privlači bogatstvo u život. Ona predstavlja vatreni element I omiljena je po feng šuiju. Privlači pozitivnu energiju i bogatstvo,a uništava loše I negativne vibracije. Crveni novčanik je najbolji izbor za osobe rođene u elementu Vatre i Zemlje, dok će slabije delovati na Vodu i Metal.

Tamno plavi novčanik

Plava je boja vodenog elementa po feng šuiju i simbol bogatstva. Veoma dobar izbor za novčanik. Međutim, budite pažljivi i razmislite da li se slaže uz vašu energiju. Na primer: ukoliko je Vaš element Vatra ili Metal, plava nije dobar izbor. Ukoliko je Vaš element Drvo ili Voda, u tom slučaju plavi novčanik je pravi izbor.

Crni novčanik

Crna boja je takođe povezana sa Vodenim elementom, pa je odličan za osobe rođene u elementu Drveta ili Vode po kineskom horoskopu.

Braon novčanik

Posle crne, braon je jedna od najpopularnijih boja za novčanik zahvaljujući divnim teksturama i modelima od kože. Braon je zemljani element, pa neće biti dobar izbor za osobe rođene u znaku Vatre ili Vode. Međutim, osobama koje su se rodile u znaku Zemlje ili Metala donosi bogatsvo I blagostanje.

Zeleni novčanik

Zelena boja je zemljani Feng šui element koji je uvek sjajan izbor ukoliko želite novi i sveži početak bez obzira na to kakva je prošlost bila. Odličan izbor za osobe rođene u elementu Drveta i Vatre.